Shinrin-Yoku
- טל חן ירושלמי
- Feb 11, 2021
- 2 min read
Updated: Mar 10, 2021
המדע שעומד מאחורי האהבה שלנו לטבע ולצמחים

קיים מדע מוכח מאחורי גילוי החיבה שלנו לעצים.. ולא סתם קיים צורך עז באנשים לחבק אותם.
מסתבר שעצים הם ישויות מדהימות ומרתקות. הם מסוגלים לקיים קשרי חיברות בינם לבין עצמם ובינם לבין אורגניזמים שונים ופטריות.
לעצים יש יכולת מדהימה להרתיע על סכנות ביער כמו חרקים שתוקפים עצים, פטריות רעילות והם שולחים מסר באמצעות השורשים לעצים וצמחים נוספים שנמצאים בקרבתם. כאשר המסר עובר ישנם מנגנונים שהעץ משתמש בהם כמו לייצר חומרי טעם מרירים בעלים כך שלא ינשנשו אותו.
עוד מנגנון מדהים הוא שעצים משחררים מולקולות כימיות שנקראות Phytoncides לאטמוספירה. זהו חומר שאנחנו קולטים כמולקולות ריח בעיקר שהן בעלות השפעה מדהימה על המערכת החיסונית שלנו ומערכות נוספות:
השהייה ביער גורמת לנו להרגיש טוב יותר
מפחיתה תחלואות
מפחיתה חרדות
מפחיתה דיכאון
מפחיתה מגוון של בעיות רגשיות רבות
(שהייה של מספר שעות בסביבת עצים מספיקה לשבוע)
טבע = אושר
מחקרים המשלבים בין רפואה לסביבה ביפן שמים דגש על מדידת לחץ דם ודופק של משתתפים בסדנאות טבע תרפיה לפני ואחרי היציאה והשוטטות בטבע. לאחר שהייה בטבע נמדדת ירידה באדרנלין, ירידת לחץ ועליית הפעילות של המערכת הפראסימפטטית שאחראית על ייצור מצב רוגע והכנת הגוף להתמודדות בעת מצוקה.
האטה היא האמנות של לא לעשות כלום כמעט מביך לקדש את ההאטה ואת הבטלה. התרגלנו לכך שהשגרה שלנו מלאה במשימות וב"צריכים", אין סוף למטלות שאפשר להכניס לתוך שעה ביום, ואפילו למדנו להיות רב פעלתניים ולעשות כמה משימות במקביל. אז אין פלא שבתוך השגרה של החיים המודרניים, אנשים מעידים על כך שאחד הדברים שהכי קשה להם לעשות הוא להאט. ככה סתם, בלי מטרה לשבת באותה הנקודה במשך חצי שעה, לבהות בנוף יפה, או לשוטט ללא מטרה. מעניין אם נאט האם נוכל להבחין בדברים שלא שמנו לב אליהם קודם, אולי נהיה יותר סבלניים כלפי עצמנו וכלפי הסביבה שלנו.
מזמינה אתכם כבר היום למצוא כמה דקות להאטה- בלי פעילות גופנית, בלי הכנת אוכל/שתיה ובלי ה"צריכים". רק לשבת ולבהות...
Comments